Adventní Drabble 3. prosince

Od toho dne, kdy uslyšela o drakovi, který nechrlí pouze oheň, ale také ohnivé bubliny, nemohla vůbec spát. Hrozně by ho někdy chtěla spatřit, třeba jenom z dálky a uvidět ten zvláštní oheň.

Tohle utrpení snášela celý týden, a pak se rozhodla, že se musí vydat do Valyrie, aby draka objevila a viděla ty bublinky.

Vládu naše milá velkolepá královna Daenerys, samozvaná vládkyně všech lidí hurá hotovo, předala Arianně, která pro ni byla sestrou a za dlouhých zimních večerů snad ještě něco víc, vzala si sekyru, aby se když tak ubránila a vyrazila.

Prošla celé Západozemí, Essos a šla dál a dál, což jí, zvyklé lítat na drakovi, dalo dost velkou práci, ale nakonec tam přeci jen došla, do krajů, kde draci chrlí ohnivé bublinky.

Nenapadlo ji ovšem, že lidé jsou v těch krajinách nesmírně podnikaví a inteligentní, takže všechny bublinkové draky pochytali a zavřeli je do placené rezervace. Vstupenky prodával muž jménem Thormund.

Když ho Daenerys spatřila, v očích se jí udělala srdíčka jako strýčku Skrblíkovi dolary a okamžitě se do něj zamilovala. Zapomenula na Ariannu, čekající a trápící se doma a ještě ten den si vzala Thormunda za manžela, přestože jeho vous byl pouze trapně zelený.

Jejich svatba byla jedna silná romantyka, jediné oko nezůstalo suché a jediný pohár prázdný. Thormund s Daenerys si potom spolu založili farmu bublinkatých draků a měli se krásně.